Fórum

Region: CZ/SK

Lázně aneb obnova energie

Strana 1 / 1

« Zpět na přehled témat

Návrh na přepracování mechanismu obnovy energie, přídání nové lokace "Lázně" do hospody:

Proč upírat dlouhodobě aktivním hráčům možnost strávit u hry více času a získat malé výhody oproti hráčům, kteří si jen odklikají svých 10 minut na expedici? Myslím si, že to není správné a předkládám řešení!


Přícházím proto se zbrusu novým návrhem na přepracování energie, který dá hráčům šanci spravovat svou vlastní lokaci, jež lze postupně vylepšovat, doplnit si pomoci ní energii a získat za svůj čas strávený ve hře krásnou odměnu! 

Návrh:

Představme si systém, kdy hráč může obnovit až 150% energie, prvních +-70% může obnovit zdarma obvyklým způsobem - u Zakletého stromu nebo v Osamělých ruinách. Pro doplnění většího množství energie však bude muset udělat něco navíc. Navrhuji vyčlenit jeden slot v hospodě na "lázně", nebo cokoliv s podobnou myšlenkou (klidně i na jiném místě), a tam hráči umožnit doplnit zbytek energie za stříbrné, třeba 10% energie za 15 000 - 20 000 stříbra.

Úroveň lázní by hráči mohli vylepšovat za suroviny. Hráči bez postavených lázní by si tedy mohli obnovit pouze +-70% energie, jako všichni ostatní, a postupným zvyšováním úrovně lázní by si odemykali možnost obnovit více energie, až by se dostali k oněm 150% a dalším vylepšováním by hráči snižovali možství stříbra potřebné k obnově 10% energie navíc (dostali bychom se na cenu 5 000 - 7 500 stříbra za 10%).

  • Na nejvyšších úrovních by už vylepšení stálo všechny tři typy surovin a mohlo by dojít i na JEDNORÁZOVOU investici zlata v posledních 25% úrovní (záležní kolik by jich celkem bylo, počítám okolo 10 na zvyšení celkové energie a dalších 10 na snížení ceny obnovy - posledních 5 by tedy stálo malou část zlata. Například 1,3,5,10,15 zlata na úrovních 16,17,18,19,20). Přidání zlata už je ovšem jen detailem v celém tomto konceptu, napadlo mě i vzhledem k omezenému poču výhod templáře. Držitelé tohoto titulu by tak mohli mít nový bonus - slevu na vylepšení lázní co se posledních úrovní týče, jak ale říkám, toto už je detail. Poslední úrovně by zároveň měli být relativně drahé na suroviny, aby byly pro aktivnější hráče a ne jen něco co si hned postaví každý (Klidně 10 - 15 tisíc dřeva a 5 - 10 tisíc kamene + samozřejmě železo za úroveň v poslední 1/4 vylepšení)

Tento systém by od hráče sice vyžadoval velké úsilí, aby hráčům poskytl své výhody, ale zároveň by byl skvělou odměnou pro hráče, kteři si na jeho vylepšování dají záležet! Lázně by tedy vyřešily problém s omezenou obnovou energie, poskytly hráčům další cíl, jehož se mohou snažit dosáhnout a přidali hře další unikátní a zábavný koncept.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lázně jsou společenským místem a také místem, kam administrativní orgány neúplně vidí - mohly by se tedy stát místem černého trhu/ festivalů trvajících omezenou dobu, například spouštěných hráčem, poskytujícíh mírné bonusy/ lázně jiných hráčů by mohly být veřejně viditelné a hráč by si mohl upravit jejich visáž - za některé akce ve hře by mohl dostávat unikátní výzdobu a tím pádem tak před ostatními ukázat jak si své lázně upravil/ atd... Možností jak Lázně dále rozivnout je spousta!

Hrál jsem opravdu hodně her mnoha a mnoha různých žánrů, ale nic takového jsem nikdy v žádne hře neviděl! Byl by to naprostý unikát, dle mého další zábavná vrsta hry a hráči by si ji určitě zamilovali!! :)



PS: Původní cena za 10% může být klidně trošku menší nebo i větší, ale finální cenu bych výš než 7 500 rozhodně nedával. Taktéž si myslím, že po takovémto úsilí je hranice 150 % společně s vysokou původní cenou více než adekvátní - tuto hranici bych tedy taky určitě nesnižoval :)

24.08.2023, 21:01

Zdravím,

mockrát děkuji za uvedení návrhu a podrobný popis :)  osobně se mi takový koncept s možností obnovy líbí, mohlo by to být potenciální řešení dvou věcí naráz - možnost mít více denní energie a možnost více využít suroviny (dřevo, kámen a železo).

Nyní na úrovních 1-49 není moc možností, jak suroviny využít - pokud nebudu počítat kmen, který je o spolupráci více hráčů, tak může hráč vylepšovat jen svou skrýš. Rádi bychom proto do hry přidali novou možnost, jak v těchto úrovních své suroviny využít, a myslím, že vylepšení energie by mohlo být správné.

Jelikož je skrýš sama o sobě herní mechanika založená na využití surovin a postupného vylepšování (prostor pro předměty a prostor pro suroviny), mohlo by dávat smysl, kdyby šlo tento nápad zakomponovat právě ke skrýši a nemusela se kvůli tomu vytvářet zcela nová mechanika v nové lokaci. Prostředím by se to dalo pojmout trochu ironicky, například tak, že "Není lepším místem pro uklidňující lázeň než temný les, který je místem mnoha hrůzných a podivných tvorů."

Nemusí tedy jít o přesné znění tohoto návrhu, ale myslím, že nápad s doplněním energie a využitím surovin by mohl fungovat. Budu rád, když by se k návrhu mohli vyjádřit i další hráči, kteří by k tomuto měli nějaký nápad nebo připomínku.

Díky :)

25.08.2023, 17:12

Před updatem padalo dostatečný množství knih a kladiv do záložního inventáře. Skrýš na suroviny je téměř zbytečný rozšiřovat, respektive s templářem naprosto zbytečný. K přepadením nedochází a po útoku v aréně hráč přichází pouze o směšnou částku stříbra. Navíc místo do skrýše se to dá odevzdat do kmenu. Sety si hráči dávají buď do tržiště za přemrštěný ceny a pak je zdarma vytáhnou nebo si to předávají v kmenu. V kmenu je surovin dostatek, problém je vždy stříbro. Z toho vyplývá, že před updatem byl skoro až extrémní přebytek surovin. To se samozřejmě po updatu změní, ale těžko hodnotit jak moc. Vychází mi z toho, že jakékoliv využití surovin ve hře bude velkým přínosem.

 

Lázně nebo cokoliv podobného tedy beru jako dobrý nápad.

26.08.2023, 14:48

Ten nápad zní naprosto skvěle - přidat i jinou než nepřátelskou interakci (útok v aréně) mezi hráči zní dobře, stejně tak housing system na nějakou možnost vyjjádření se, kromě popisku postavy, by byl vítaný.

Vidím pouze jeden problém:
cena stříbra - sdílení se silou charakteru: hráč (na stejné úrovni) který nechodil do lázní bude silnější ten kdo do lázní chodil (a tudíž za stříbro necvičil), což není intuitivní

26.08.2023, 20:14

Z krátkodobého hlediska máš pravdu, ale využitím lázní rychleji budeš levelovat. vyšší level = silnější postava a zároveň vyšší zisky stříbra, takže se to časem dožene a naopak z toho bude hráč těžit.

26.08.2023, 21:26

Myslím, že i z dlouhodobého hlediska to nebude na rychlejší levelování, protože pokud se ceny na upgrade nastaví správně, tak bude muset hráč obětovat opravdu hodně, aby dostal nejvyyší bonusy. Z toho vyplývá, že většina hráčů to nebude mít hned a než lázně pořádně vylepší, tak to potrvá. A ano, potom co bude mít hráč lázně vylepšené bude mít více energie, ale jen za relativně velký poplatek ve stříbře, takže si hodně dobře rozmyslí, jestli mu to za to stojí. 

Potom co hráč vynaloží takové úsilí na vylepšení lázní má podle mě jen právo na to, aby z toho dostal nějakou výhodu, což taky dostane - a můžou ji dostat všichni, takže nikdo nebude znevýhodněný.

Rychlejší levelování to tedy nezajistí, rozhodně ne, než se lázně pořádně vylepší a na vyšších úrovních už jdou levely stejně pomalu a já myslím, že hráči uvítají možnost zahrát si hru více času.

26.08.2023, 21:44

Celý problém byl navíc hlavně kvůli velkým dropům energetických lektvarů, které teď padají mnohem méně, v podstatě už jen tímhle je problém s levelováním vyřešen a nadále i bude, protože dropy lektvarů to nijak nezvýší.

26.08.2023, 21:45

Ahoj 

Musím uznat že tento návrch se mě hodně líbí , a určitě bych uvítal podobnou variantu ve hře .

+ Jsem rád že né každý kritizuje uplně novou hru a snaží se přijít s nápadem , který by byl zajímavý a komplexní =)

 

A k věci .

Bereme v potaz že odpopočinek stále ve hře bude 50% / navrhovaná změna 70% . Možná rozumím proč chcete navíšit na 70% je do dobré pro spánek :D

Osobně si myslím že 10 % je moc, co když by bylo za každý lv 5%.

Dejme tomu že lázně budou mít 20 lv což je 100 % po 5%

Cena stříbra by se dle mě mohla odvíjet za základní příjem první varianty expedice 50% z jejího zisku = bylo by to férové k aktuálnímu lv.

 

No a jak píšete pak by mohla nastat varianta že od 50 úrovně ( to do hry příjde železo ) by se dalo vylepšit třeba na lv 40 (45) a každý lv by snižil cenu lazní o 1%  = sleva tedy 20 - 25% + posledních pár úrovní by byylo za potřebí i zlato .

 

Děkuji za tento návrch a možnost se k němu vyjádřit .

26.08.2023, 21:51

Super nápad, základní koncept se mi líbí, super popsáno

26.08.2023, 22:20

Fakt dobrý nápad, mě se moc líbí, lázně beru všemi deseti.

26.08.2023, 23:19

ještě si tu odložím drobnost co mě ve spojitosti s lázněmi napadla - co takhle nějaká kmenová místnost? Pro rozšíření možností proč být v kmeni...samozřejmě vylepšování by stálo hodně, ale nějaká forma bonusů za to

28.08.2023, 21:32

Přidat komentář

Přidávat komentáře mohou jen přihlášení uživatelé.

Chceš-li přidat komentář, přihlaš se, nebo si můžeš vytvořit účet a komunikovat na fóru.