Fórum

Region: CZ/SK

Wishlist: 3+1 zlepseni UI labu

Strana 1 / 1

« Zpět na přehled témat

Zdravim,
rad bych navrhul 3+1 drobnost do UI/UX Labyrintu, zacnu s UX a jako bonus neco co je spis chybka v UI:

1) Potvrzeni preskoceni
obcas se stava, ze clovek omylem da 'pokracovat' misto 'vyzvednout' (minitlacitka v porovnani s vyberem kroku a blizko sebe). V pripadech, kdy je akce veskrze pozitivni (vyber surovin/predmetu,...) by se siknul potvrzovaci dialog jako mame napr. u obchodnika, kdyz se snazime vyrotovat predmnet vyssiho tieru.

2) Pocitadlo minci
na konci labyrintu na obrazovce "Výběr odměny" a na obrazovce smrti (a nebo klidne jinde) by bylo super mit pocitadlo, kolik celkem minci bylo nasbirano dany run. Protoze mince pribyvaji prubezne, je dost tezke zjstit kolik jich vlastne bylo?

3) Klavesove zkratky
dalsi zajimavou moznosti by bylo mit klavesove zkratky pro 'vyber ze 3', tzn. v labyrintu vyber kroku (vlastne i na expedici). Klikani je v pohode, ale v momentech kdy je ho hodne ('vyklikavan zalozaku'/100 krokovy run), tak by clovek ocenil aby nemusel tolik jezdit mysi tam a zpatky mezi vyberem a potvrzenim, jako vhodna alternativa se zdaji klavesove zkratky, napr 1/2/3 nebo treba ASD a nebo klidne oboji, k tomu to samozrejme chce neco i na potvrzovaci tlacitka ('zpet na expedici','pokracovat'), nabizi se se '0' resp. 'F'/'R' nebo 'X'/'S'.

+1) Vyber jednorazovych predmetu
Posledni vec je spis chybka, ale lze se na ni take koukat jako na UX: v lobby pred vstupem do labyrintu je mozne si vybrat z jednorazovych predmetu (lecive lektvary, lampa, ...), bohuzel ale jakmile se predmet prida, uz nejde nikdy odstranit/nahradit jinym. Za me by vetsi smysl davalo mit moznost nez hrac vstoupi do labyrintu mit moznost si libovolne nastavovat, menit a ladit co se vlastne nakonec ssebou vybere.
Vstup do labyrintu uplne bez jednorazovych predmetu (0/5) je za me take na zvazeni potvrzovaciho dialogu 'Jsi si jisty ze to zvladnes?' - prece jen dodatecneho leceni hrac v labyrintu ve vetsine pripadu zemre.

09.03.2024, 11:36

Zdravím,

děkuji za návrhy a za obsáhlý popis. Zareaguji v jednotlivých bodech:

 

1) Potvrzení přeskočení - rozumím, že je možné se občas překliknout. Přidat ke tlačítku potvrzení není problém, případně by mohlo jít posunout tlačítka více od sebe, aby k omylu překliknutí nedocházelo.

 

2) Počíétadlo mincí - protože se mince přičítají hráči průběžně a to i přes to, že průchod labyrintem nedokončí, nezobrazují se v celkové odměně, aby to zbytečně nevedlo ke zmatení hráče. Je ale možné i počet získaných mincí v průběhu zobrazovat, nechám to zapracovat do nejbližších úprav.

 

3) Klávesové zkratky - potenciálně je možné klávesové zkratky do hry doplnit. Pravděpodobně to nebude ihned v rámci nejbližších úprav, ale nechám to zapsat jako návrh na možné zlepšení.


4) Výběr jednorázových předmětů + potvrzovací dialog - souhlasím a nechám to zapracovat do nejbližších úprav :)


Díky!

10.03.2024, 15:40

ad 1) zjstil jsem, ze nejcasteji se to deje u Knihy ("Precist") a znatelne mene casto u veci ("Vyzvednout") a u protivniku ("Zautocit"?).
Zda se ze to nema moc co docineni s celkovou velikosti tlacitek jako spis sirkou. Asi to bude souviset s pohybem pri vyberu kroku, napr. krok(leva)-stred-krok(prava), ze se horizontalne snaz 'prestreli'. Takze pokud nejaky vetsi design (=ne potvrzeni), tak hlavne o neco sirsi.

14.03.2024, 14:31

Přidat komentář

Přidávat komentáře mohou jen přihlášení uživatelé.

Chceš-li přidat komentář, přihlaš se, nebo si můžeš vytvořit účet a komunikovat na fóru.